Derfor skal digital transformation gå hånd i hånd med Identity & Access Management

Identity & Access Management (IAM) og digital transformation hænger uløseligt sammen. Vi guider dig til forretningsværdien af disciplinen – den målbare, den åbenlyse og den fremtidssikrede. 

Identity & Access Management er fuldstændig uundværligt, når du skal gennemføre et digitalt transformationsprojekt. Medarbejdere, partnere og kunder forventer strømlinet adgang til data og services – ligegyldigt om det drejer sig om interne ressourcer, ressourcer i skyen eller ressourcer, der går på tværs.  

Tålmodigheden strækker sig ikke langt, og det er uholdbart, hvis interne og eksterne brugere skal bruge lang tid på godkendelsesprocesser. Lige meget om de befinder sig på arbejdspladsen, på hjemmekontoret, på en café eller i et kørende tog. Som organisation er man i stigende grad afhængig af at kunne dele data enkelt og digitalt. En dårlig brugeroplevelse her kan være den afgørende faktor, der skiller en succesfuld forretning fra en falleret. Det at styre brugeridentiteter og deres adgange er ikke længere en opgave, der hører til i det mørkeste og mest støvede hjørne af IT-afdelingen. Det er en central forretningsfunktion, der skal bo i hjertet af organisationens digitale økosystem. 

Digital transformation handler om at drive organisationens profitabilitet (på alle områder) i top med assistance fra teknologiske hjælpemidler. Netop derfor er IAM så afgørende for transformationen: Det er organisationens stærkeste enabler.  

Du kan ikke drive en (succesfuld) digital forretning uden Identity & Access Management

Digital transformation betyder, at den cloud-first, mobile-first verden, vi allerede lever i blot forstærkes. Her er en effektiv Identity & Access Management-strategi alfa-omega, så organisationen kan bevare kontrollen i takt med, at forretningen forandrer sig. 

Men hvorfor er IAM så afgørende? Lad os tage et kig på forretningsværdien! 

Den målbare forretningsværdi

Fordelene nedenfor springer direkte i øjnene, da det er muligt specifikt at beregne, hvor mange kroner og ører, der spares. Når vi taler om den målbare forretningsværdi er der f.eks. tale om, at Identity & Access Management: 

 • Reducerer behovet for administrationsmedarbejdere, der arbejder fuldtid med brugerstyring. 
 • Reducerer antallet af Help Desk-henvendelser (reset af passwords, styring af gruppemedlemsskaber etc.). 
 • Reducerer mængden af spildtid, når medarbejdere og konsulenter slipper for at vente på adgangstildelingen. 
 • Bidrager til let nedlæggelse af licenser og cloud services, når der ikke længere er behov for dem. 
 • Beskytter mod overlicensering, så du kun har de licenser, der er behov for. 

Den åbenlyse (men knap så målbare) forretningsværdi

Den åbenlyse forretningsværdi ved Identity & Access Management er netop det – åbenlys – men sværere at kvantificere til konkrete sparede kroner. Her er der f.eks. tale om, at: 

 • Medarbejderne bruger mindre tid på ensformige, administrative opgaver og kan hellige sig mere produktive opgaver. 
 • Gruppemedlemsskaber er altid opdaterede og i overensstemmelse med rettighedsbestemmelsen. 
 • Det kræver mindre arbejde at forberede sig til audits. 
 • Brugere kan tilgå den rette data sikkert fra alle devices. 
 • Antallet af sikkerhedsbrud falder. 

Den fremtidssikrede forretningsværdi af Identity & Access Management

Når I har Identity & Access Management-strukturen på plads, bliver det langt lettere at møde de forretningskrav, som fremtiden byder på. I får f.eks. lettere ved: 

 • At implementere nye applikationer og tildele adgange til dem. 
 • Implementere nye cloud-services og tildele adgange til dem. 
 • At inddrage partnere og eksterne brugere i forretningen, så de har adgang til den rette data og de rette ressourcer. 
 • At skabe en mere agil organisation, der let kan optage og udskille elementer (f.eks. i forbindelse med Mergers & Acquisitions), strategier og applikationer. 
Identity & Access Management går hånd i hånd med digital transformation
Identity & Access Managements styrker i forbindelse med organisationens digitale transformation. 

Helt centralt er det altså, at Identity & Access Management ofte bliver det omkostningseffektive valg, når alternativet – ineffektivitet, organisatorisk fastlåsthed, store sikkerhedsrisici og manglende compliance – tages i betragtning. 

Vil du vide mere om, hvordan du bruger Identity & Access Management til at drive din digitale transformation til succes? Så download vores e-bog ved at klikke på banneret nedenfor.

Recent Posts

Følg os på LinkedIn

Har du nøglen til digital transformation?

Det har vi!

Hent vores e-bog og find ud af, hvordan du bruger identitets- og adgangsstyring til at optimere dit digitaliseringsprojekt.

læs mere om e-guiden