CFO brief: Fra økonomisk gatekeeper til digital frontløber

CFO-rollen udviklet sig markant gennem de seneste år. Læs mere om CFO’ens nye rolle i vores CFO brief!

Download briefet

Fra økonomisk gatekeeper til digital frontløber

– Checkboxe markeret med * skal udfyldes
– Her finder du 2ndC privatlivspolitik

Vi sender CFO briefet til dig i en e-mail. Har du ikke modtaget den inden for et par minutter, så tjek venligst din spam-mappe.


Fra økonomisk gatekeeper til digital frontløber

Gennem de seneste år har CFO-rollen udviklet sig markant. Forestillingen om den stereotype, økonomiske gatekeeper, der sidder tungt på pengekassen, hører til fortiden. Den moderne Chief Financial Officer har et betydeligt ansvar for at supportere og understøtte forretningen. I de fleste organisationer er CFO’en ligefrem blevet den førende strategieksekvator og en central digital beslutningstager.

Netop digitalisering er en vigtig prioritet for CFO’er i dag. Det er dét område, der får finansdirektørernes opmærksomhed – og i stort omfang også deres investeringer. Ifølge en undersøgelse fra Gartner siger 82 procent af CFO’er, at de vil øge investeringerne i organisationens digitale kapaciteter, mens 70 procent siger, at de vil øge organisationens investeringer i informationsteknologi.

Dette nødvendiggør naturligvis også et solidt samarbejde på tværs af ledelsesgangen. For at få succes med digitalisering af forretningen, er det helt afgørende med et stærkt partnerskab mellem CFO’en og organisationens CIO. Ideelt skal det være et gensidigt parløb, der forbinder forretningens behov og visioner med de konkrete, tekniske aspekter af digitalisering.

Digitalisering kræver overblik

At være en digital drivkraft kræver et stærkt fokus på strategisk overblik, data(kvalitet) og på at understøtte informationssikkerheden. Det kræver den rette teknologi.

I denne rapport gennemgår vi, hvordan du som finansleder kan opnå det overblik, der gør en forskel på bundlinjen og skaber de bedste betingelser for den fortsatte digitalisering af organisationen.

Når du er færdig med at læse, vil du vide mere om de centrale udfordringer, som digitalt orienterede CFO’er står over for samt, hvordan man kan udnytte teknologi til at bevare overblik og kontrol i forbindelse med digital transformation. Herudover kan du læse om, hvordan Atea udnyttede teknologi og automatisering til at skabe en mere omkostningseffektiv organisation. Endelig giver vi dig vores Key Recommendations til at navigere succesfuldt igennem digitaliseringsprojekter som CFO.

Rigtig god fornøjelse!

I 2ndC hjælper vi virksomheder og organisationer med at sikre og styre medarbejderes, medlemmers, kunders og samarbejdpartneres personfølsomme data. Vi har været i branchen i mere end 20 år, de seneste 15 år i et tæt samarbejde med Microsoft. 2ndC er Microsoft endorsed GDPR partner.

2ndC
Kgs. Nytorv 8,3
1050 København K
CVR 16 98 77 35

+45 3164 3434
info@2ndc.dk

Klar til en snak?

Ring til os på +45 3164 3434

Du kan også udfylde felterne herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt: