Digitalisering og automatisering giver rum til produktivitet hos MT Højgaard

Case

MT Højgaard skaber rum for produktivitet med automatisering og digitalisering

Byggerigiganten MT Højgaard har i en årrække arbejdet på at styrke virksomhedens digitale fundament. For at understøtte digitalisering og optimere forretningens produktivitet, har MT Højgaard implementeret 2ndC Compliance Suite.

Den digitale omstilling i byggebranchen er gået stærkt i løbet af de seneste år, og mange aktører i branchen har allokeret store summer til investeringer i digitale initiativer, der kan understøtte moderniseringen af forretningen.

Det gælder også for MT Højgaard, der er en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder. Faktisk har entreprenørkæmpen med den over 100 år lange historie sat sig for at blive branchens førende inden for digitalisering og ny teknologi.

”I MT Højgaard har vi digitaliseret massivt i løbet af de seneste år, og vi har investeret i at styrke virksomhedens digitale fundament. Det indebærer naturligvis også en fremtidssikring og optimering af vores it-platform,” siger Carsten Bo Jacobsen, som er it-direktør i MT Højgaard.

Som et led heri, var MT Højgaard på jagt efter en identitets- og adgangsstyringsløsning, der kunne optimere administrationen af byggegigantens dynamiske arbejdsstyrke, der tæller knap 4.000 mennesker.

Den løsning fandt MT Højgaard i 2ndC Compliance Suite.

It og forretningen bliver knyttet tættere sammen

MT Højgaard var på jagt efter en platform, der sømløst kunne integreres med centrale forretningsfunktioner for at lette det digitale administrationsarbejde og generere maksimal værdi for byggeselskabets forskellige forretningsenheder.

”Det er afgørende for os, at alle investeringer i it og teknologi leverer en konkret værdi for organisationen. Alle vores digitale tiltag skal kunne tilpasses forretningens behov. Det gjaldt også vores valg af en identitets- og adgangsstyringsplatform. Med næsten 4.000 ansatte er vi dybt afhængige af, at administrationen af it-brugere og deres adgange også gælder i forretningskritiske systemer. Når behovet opstår, skal vi hurtigt og automatisk kunne lukke op og ned for medarbejdernes adgange og rettigheder i de systemer,” siger Carsten Bo Jacobsen.

MT Højgaard havde et konkret behov for at kunne administrere medarbejdernes roller i deres CRM, et centralt forretningssystem. Connectoren mellem byggevirksomhedens CRM og Compliance Suite udviklede 2ndC på bare to dage.

”Vores tidligere leverandør formåede ikke at skabe den forbindelse mellem it og forretning, som Compliance Suite gør. I løbet af ingen tid kunne 2ndC levere den forretningstilpassede løsning, vi var på jagt efter. Det var ellers noget, vi havde kæmpet med igennem to år,” fortæller Carsten Bo Jacobsen.

”Løsningen er bygget på en Microsoft-platform, der gør den enormt intuitiv og let at arbejde med. Det hjælper os samtidig med at maksimere udbyttet af vores eksisterende investeringer i Microsoft-teknologi,” tilføjer han.

Digitalisering skærper organisationens produktivitet

Compliance Suite automatiserer opgaver forbundet med medarbejderadministrationen og styring af deres adgange til systemer, applikationer og data. Den digitalisering har bidraget til at skærpe organisationens samlede produktivitet.

”Når jeg taler med stakeholders fra forskellige forretningsenheder, oplever jeg kun, at platformen modtager ros. Investeringen i Compliance Suite var i første omgang en investering, der skulle styrke sammenhængskraften i vores it-infrastruktur, men det er i høj grad også et digitalt værktøj, der automatiserer og strømliner centrale arbejdsprocesser. Det sparer tid og højner produktiviteten på tværs af organisationen,” siger Carsten Bo Jacobsen.

Bevarer agiliteten i et omskifteligt marked

Som alle andre virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er MT Højgaard projektstyret, og dermed afhængig af at kunne tilpasse organisationen til et omskifteligt marked.

”Byggeprojekter er af varierende karakter og størrelse og karakter. Derfor er det vigtigt, at vi f.eks. kan op- og nedskalere arbejdsstyrken, når det er nødvendigt. Det er umuligt at gennemføre sikkert og effektivt uden den rigtige teknologiske understøttelse. Compliance Suite er med til at sikre, at vi løbende kan omstrukturere, når omstændighederne kræver det, og bevare agiliteten i vores organisatoriske set-up – og i vores it-infrastruktur,” siger Carsten Bo Jacobsen.

Compliance Suite gør det muligt for MT Højgaard at onboarde og offboarde store grupper af medarbejdere, når omstændighederne kræver det. Det indebærer automatisk oprettelse og nedlæggelse af medarbejdernes adgange til virksomhedens it-systemer, applikationer og data.

Adgangsstyring til et dynamisk arbejdsmiljø

Byggegiganten er ligeledes præget af dynamiske arbejdssituationer, som ikke nødvendigvis finder sted på et kontor foran en computerskærm. Det stiller høje krav til identitets- og adgangsstyringen, der skal kunne tilpasses forskellige arbejdskontekster for at understøtte medarbejdernes produktivitet bedst muligt.

Med Compliance Suite kunne MT Højgaard tilpasse adgangsstyringen til hverdagssituationerne på byggepladserne. Har en medarbejder behov for en ny it-adgang eller skal medarbejderens adgang fornyes, kan vedkommendes overordnede ganske simpelt godkendelse adgangen direkte fra sin mobiltelefon. Ligegyldigt, om den overordnede sidder på hovedkontoret eller er i fuld sving på en byggeplads.

”Vores arbejde er meget dynamisk, og det er derfor vigtigt, at alle vores investeringer i it og teknologi leverer den fleksibilitet, der er alfa-omega i vores branche,” siger Carsten Bo Jacobsen.

”Når vi får mulighed for at godkende medarbejdernes adgange ligegyldigt, hvor vi befinder os, betyder det, at der ikke opstår flaskehalse eller ophold i arbejdet, der kan hæmme vores produktivitet,” tilføjer han. ”Det giver en drastisk forbedring af effektiviteten og bidrager til at holde vores virksomhed højproduktiv.”

Seneste nyheder

Følg os på LinkedIn
MT Højgaard

Om MT Højgaard

MT Højgaard er en af de førende bygge-og anlægsvirksomheder i Norden og udfører projekter i hele Danmark samt fokuserede aktiviteter i udlandet. Entreprenørkoncernen består af et moderselskab og seks hel- og delejede datterselskaber. Koncernen har næsten 4.000 medarbejdere.